Let Vext Intensiv 1182X688

LetVext - et let vækstmedie med en stabil struktur

Vækstmediet, der er ideelt til grønne tage

LetVext er det oplagte vækstmedie til grønne tage og taghaver. Det har en lav vægt, en høj vandtilbageholdelse og gode vækstegenskaber.

LetVext anvendes til grønne tage, taghaver og til anlæg på faste dæk.  

Særlige egenskaber

Letvext består af pimpsten og organisk materiale. Pimpsten er luftigt, let og har en stor porevolumen, der sikrer en optimal tilbageholdelse af både plantetilgængeligt vand og luft. Dette sikrer en sund og frodig tagbeplantning. Alle vores tagsubstrater er designet til at modvirke hængende vandspejl, så der altid er en effektiv afvanding. Derved undgås anaerobe forhold. 

LetVexts lave vægtfylde betyder, at der kan anlægges et tykkere vækstlag, hvilket giver planterne bedre betingelser og derved muliggør etablering af beplantning med større rodnet, såsom træer og buske. Derudover betyder pimpstenens skeletstruktur, at produktet er strukturstabilt og ikke sætter sig over tid.  

Letvext udmærker sig ved:  

 • Gode vækstegenskaber, der skaber en frodig og sund beplantning
 • Lav vægtfylde 
 • Strukturstabile materialer 
 • Gode hydrauliske egenskaber, der modvirker hængende vandspejl  

LetVext Intensiv og Ekstensiv

LetVext fås til både intensive og ekstensive tage.  

Til et ekstensivt tag skal du bruge et næringsfattigt medie, der understøtter nøjsomme og tørkeresistente arter, som sedum og andre tørketålende urter og græsser. Til et intensivt tag bruger du et mere næringsrigt substrat, til en mere fyldig beplantning, såsom plænegræs, stauder, buske og træer.  

LetVext til intensive tage har derfor et højere indhold af organisk materiale, der sikrer fornøden næring til en mere krævende beplantning.  

 • LetVexts vækstegenskaber er testet efterFLL Guidelines for Green Roofs edition 2018. 

 • Vi et veludviklet distributionsnet, der giver os mulighed for at kunne levere vækstmedierne i bigbags med fly jip, med grav og tip og desuden med kran-grab mod et prismæssigt tillæg.

  Vi kan også hejse vækstmedierne op på tage og andre svært tilgængelige steder. Hvis du ønsker det, kan du også selv afhente produkterne på vores lager på Grønlandsvej 32 i Horsens.

  Hvis du vil høre mere om vores leveringsmuligheder, eller har du spørgsmål eller specifikke ønsker til sammensætningen, er du velkommen til at kontakte vores tekniske konsulenter og få en uforpligtende snak omkring mulighederne for at få det specialfremstillede jordsubstrat, der passer til dine ønsker og behov.

  Du kan kontakte os på 5948 9000 eller info@byggros.com.

Let Vext Extensiv 900X900 1

LetVext - et let vækstmedie med en stabil struktur

Vexti ApS tilbyder specialfremstillede vækstmedier, der er en vigtig brik i etableringen af træer og grønne anlæg i urbane miljøer.

20190725 133625(0)

Har du specifikke ønsker?

Så er vi gerne behjælpelige med dette. Ring og få en uforpligtende snak omkring mulighederne for at designe den løsning, der passer til dine specifikke ønsker og behov

Billede 1 1000X750

Specialfremstillede vækstmedier til dine grønne løsninger

Vexti ApS blev etableret i 2017, men bygger på mange års erfaring med udvikling, produktion og anvendelse af vækstmedier hos de to ejere HM Entreprenør A/S og BG Byggros A/S.

Salg og administration varetages fra BG Byggros A/S og produktion, lager og levering sker fra HM Entreprenør.

Andre produkter

Kontakt vores tekniske konsulenter